Index Bemutatkozás Munkáim Kapcsolat
Versics Viktor
Versics Viktor

„A siker kulcsa a szenvedély."

A megjelenés az önkifejezés eszköze. A külső Énünk gondozása harmóniában kell legyen bensőnkkel. Szeretnénk megfogni a tekintetet, látni az elismerés megcsillanását a másik szemében."

A cipő, ruha, smink és frizura összhangja, ápoltsága információt ad rólunk. Ezekkel egy képet sugárzunk magunkról, ami a személyiségünk fontos része.

Fantasztikus ajándék számomra, hogy azzal foglalkozom, ami örömet okoz – vendégeimnek és nekem is. Én teszem fel az i-re a pontot, én alkothatom meg azt, ami rögtön szembetűnően változtat egy nőn: a frizuráját. Ha ez jó, akkor koronaként viselik a nők. Meghatározza mindennapjaik hangulatát, mosolyt varázsol a tükörbe nézéskor, magabiztosságot nyújt nekik. Szeretem látni az átváltozást, a felfrissülést, a megújulást, amit munkám kivált.

A hajművészet praktikus oldalát az a fajta „egyszerűség” jelenti számomra, aminek köszönhetően vendégeim saját maguk is ugyanolyan frizurát szárítanak az általam vágott hajból, mintha én fésültem volna.

 

 

 

Magamról

 1981 október 6-án születtem Budapesten. Az általános iskola után rögtön fodrásznak tanultam, és a munka és a versenyzés mellett 2003-ban érettségiztem, 2006-ban mestervizsgáztam.

Gyerekként, mint annyian másoknak, nekem sem volt fogalmam arról, hogy mi érdekel, mivel foglalkoznék szívesen. Egy látogatás, egy alkalom arra, hogy találkozzam a fodrászattal indított el a szakma megtanulása felé, és azután a sodrás vitt tovább. 1996-ban kezdtem a szakmát Szécsényi István üzletében. Itt szeretném megemlíteni Papasz Vaszil nevét is, akitől szintén számtalan segítséget kaptam az első versenyeimhez.

Ma már az életemet kitölti az, hogyan lehet ezt a varázst továbbfejleszteni.

Pályakezdésem után nemsokkal számos hazai és nemzetközi versenyen értem el kiemelkedő helyezéseket: 2002 és 2007 között. 2005-ben és 2007-ben a Magyar Bajnokság győztese voltam. Számos hazai versenyen indultam és többször voltam országos versenyeken dobogós helyezett.

Az első komoly nemzetközi versenyem, 2002-ben a bécsi Európa Bajnokság volt, ahova még mint teljesen újonc kerültem mindössze 21 évesen – nem is tudtam, hogy Európa Bajnokság, csak hogy verseny - és ahol a második magyarként a nyolcadik helyet sikerült megszereznem. Ez a hihetetlenül jó start rendkívül megerősített, úgyhogy a következő versenyemen, két hónap múlva Frankfurtban már ötödik voltam.

Eddigi versenyeredményeim dióhéjban:

  • Világbajnokság Milánó 4. hely
  • 2004. Európa Bajnokság Frankfurt 3. hely
  • Stephans Dom Kupa Bécs 3. hely
  • Német Bajnokság Nürnberg 3. hely
  • Nemzeti Bajnokság Belgrád 3. hely, majd egy évvel később 2. hely, és az azt követő évben 1. hely
  • 2002-2007. verseny helyszínek: Bécs, Párizs, Strassbourg , Frankfurt, Nürnberg,Milánó, Moszkva, Belgrád, Novi Sad – ezekben a városokban évente megfordulok.

A versenyzés szép és jó dolog, de óriási vagyont emészt fel. Szüleimnek köszönhetem, hogy anyagilag is támogattak, mellettem álltak és állnak mai napig is. Munkáim megjelennek a Szépitész illetve az orosz Dolores magazinban.


Filozófiám

Az egyéni stílus a sok szakmai tapasztalatnak, az önmagunkkal szembeni maximalizmusnak, a szakadatlan fejlődésnek és a hozzánk közelálló irányzatok hatásának köszönhetően alakul ki.


Ez beleépül a munkamódszerbe, a formavilágba, a mindennapokba és a versenymunkák show-jába egyaránt. Nem titok, hogy összességében rám a legnagyobb hatást az orosz DOLORES fodrász akadémia mindenre kiterjedő profizmusa gyakorolja, ahova évente egy-két alkalommal látogatok el.

Példaképem Sergey Zverev, aki sajnos már abbahagyta az aktív fodrász életet, de én még szerencsés lehettem, hogy láthattam dolgozni színpadon. Mind a mai napig, amikor Moszkvában vagyok az első utam hozzá vezet, hogy az újabb munkáimat fényképeken megmutassam neki és kikérjem a véleményét.


Két oldalról is érik az embert hatások: egyik a tudatos, racionális oldal, a trend, a nemzetközi divatirányzatok. Ezekkel Londonban, az októberenként megrendezett SALON elnevezésű kiállításon ismerkedem, ahol évek óta a világ vezető csapatai tartanak szemináriumokat. Itt lehet első kézből megtudni mi várható a következő évben, mind forma, mind a hajszínek világában. Persze az itt látottakat a mindennapi frizurákhoz le kell fordítani, meg kell szelídíteni és egyénre kell szabni.


A másik hatás egyértelműen művészi. Ez nehezebb kifejezni szóban, ezt érzések közvetítik. Ez adja meg a pluszt, amitől egyénivé, és élvezhetővé, szerethetővé válik a munka eredménye, ez a töltés, ami belülről indul és lecsapódik a jelenben.


Nekem ettől minden nap, minden vendég egyedi kihívás. Megbíznak bennem, és ez olyan személyes kapcsolat, ami messze túlmegy a vendég-fodrász rutin kapcsolaton - része egy hétköznapi varázslatnak, amitől az együtt töltött néhány órai alkotás élménnyé válhat.

Versics Viktor